به گزارش خبرنگار مهر در اردبیل، حمید بقایی در جریان سفر هیأت دولت به اردبیل در نشستی با حضور خبرنگاران رسانههای گروهی این استان اظهار داشت: این تعداد در طول سال گذشته حدود دو میلیون و 400 هزار نفر بوده است.
وی افزود: با روند فعلی پیش بینی می شود تا پایان سال جاری بالغ بر چهار میلیون گردشگر خارجی از جاذبه های تاریخی و فرهنگی کشور دیدن کنند که 46 درصد بیش از سال 88 خواهد بود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی اقامت بیش از 24 ساعت، بازدید از آثار باستانی، موزه ها و جاذبه های تاریخی و طبیعی، استفاده از اماکن اقمتی نظیر هتل و هتل آپارتمان و استفاده از حمل و نقل داخل را از جمله استانداردهای جهانی در تعدیف گردشگر خارجی عنوان کرد.
وی همچنین در تشریح سیاستها و برنامه های این سازمان در سالهای آینده، اضافه کرد: ایجاد توازن در ورود خبرنگاران خارجی و اعزام خبرنگاران داخلی و افزایش درآمد از طریق افزایش بازدید کنندگان از جاذبه های تاریخی و باستانی از مهمترین سیاستهای این سازمان در سالهای آینده خواهد بود.
بقایی ابراز داشت: از سال جاری خبرنگاران خارجی به شرطی برای تهیه اخبار و گزارش آثار تاریخی و باستانی و صنایع گردشگری کشور مجاز خواهند بود، که پس از بازگشت به کشورشان مطالب تولیدی را در رسانه ها و نشریات خارجی منعکس کنند.
شورای باستان شناسی در اردبیل تشکیل می شود
وی همچنین بر لزوم تشکیل شورای باستانشناسی در استان اردبیل تاکید کرد و یاد آور شد: استان اردبیل یکی از استانهای برتر در حوزه فعالیتهای میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری است.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: در حوزه گردشگری نیز آمار مسافران و گردشگران داخلی و خارجی ورودی به این استان بالا است و این به ظرفیتهای بالای تاریخی، طبیعی و فرهنگی این استان باز میگردد.
وی شاخصه این آثار را بقعه شیخ صفی به عنوان خاستگاه صفویه و تشیع و پایه گذار اولین حکومت شیعی دانست و تصریح کرد: دوره صفویه دورهای است که در آن زمان، ایران به یک وحدت ملی و یکپارچه رسید و تشیع مذهب رسمی کشور شد.
بقایی با بیان اینکه ایران به واقع تمامیت عرضی خود و مذهب شیعه را مدیون شیخ صفی و تلاشهای این شخصیت است، اضافه کرد: همانطور که جایجای کشورمان از نظر برخورداری از میراثفرهنگی ارزشمند است، این شهر نیز در شکلگیری حکومت شیعه خصوصاً مذهب تشیع تأثیر عمیقی داشت.
وی خاطر نشان کرد: امسال 40 اثر از سراسر دنیا برای ثبت جهانی به یونسکو ارسال شده بود که از این تعداد 9 اثر در پالایش نهایی انتخاب شد و از این تعداد نیز دو اثر بازار تبریز و شیخ صفی متعلق به ایران مطرح و خوشبختانه هر دو به ثبت رسید.
بقایی با اشاره به اینکه این افتخار متعلق به تمام ایرانیان و مردم استان اردبیل است، افزود: مراسم و جشنی به همین منظور با حضور رئیس جمهور در این استان برگزار خواهیم کرد.
این مقام مسئول در سازمان میراثفرهنگی از راه اندازی مرکز باستانشناسی که در این استان خبر داد و تصریح کرد: باید این مرکز باید با قوت به فعالیتهای خود ادامه داده و تلاش میکنیم تحولات صورت گرفته در این استان در سالهای آنیده نیز تداوم یابد.
نظر شما